Menu Weselne Powitanie chlebem i solą
Prezent:
- Kokardy na krzesła i wystrój sali
- Apartament dla Młodej Pary
Owoce
Obiad weselny
Zupa - Rosół z makaronem
Danie Główne - Patera mięs:
Kotlet schabowy
Roladka wieprzowa z ogórkiem kiszonym i boczkiem
Devolaj zawijany z serem i natką pietruszki
Devolaj z grzybami
Mięso z piersi z kurczaka, zawijane z serem i grzybami, panierowane w płatkach
Rożek z szynką i serem, panierowany w sezamie
Rożek w płatkach z szynką i grzybami
Kotlety Mielone
- Dodatki skrobiowe:
Ziemniaki z wody w aromacie masła i kopru.
- Dodatki warzywne:
Surówka z marchewki i kapusty białej
Buraczki z cebulką
Kalafior lub Brokuły (szparagi) - w zależności od pory roku
Pyzzy parowane na parze
Potrawka: ryż, groszek z marchewką
Mięso gotowane z kurczaka
Sos biały
Sos ciemny
Deser: - Ciasto:
Sernik viedeński
Sernik krakowski
Sernik na zimno
Ptasie mleczko arabskie
Ptasie mleczko z galaretką
Capucino
Na galaretce z owocami świeżymi
Makowiec
Murzynek na kremie z wiśniami
Cytrusek
Alkoholik
Jabłecznik z bezą
-Kawa, Herbata: Śmietanki do kawy i cukier
Zakąski: - Ryba opiekana w zalewie octowej
- Śledź z cebulką i ogórkiem zawijany
- Galat drobiowy
- Galat wieprzowy
- Sałatka Gyros lub Sałatka Fetta
- Ryba smażona podana na gorąco z sosem czosnkowym
- pieczywo pszenne i żytnie
Atrakcja: Udziec z grilla za dopłatą
Dodatek:
- Frytki
- Ziemniaki smażone
- Surówka ze sałaty lodowej z pomidorem i ogórkiem
- Sos czosnkowy
Kolacja: - Flaki pikantne
- Golonka po bawarsku
- Kiełbasa gotowana: śląska, kiełbaski wiejskie, parówka
- Bigos
- musztarda, chrzan
Tort i Ciasto: Tort na bitej śmietanie z brzoskwiniami lub tort na kremie
- Kawa, Herbata: Śmietanki do kawy i cukier
- Ciasto
Kolacja: - Szaszłyk z karkówki z boczkiem i cebulką
- Gołąbki z młodej kapusty
- smażone ziemniaki
- udko w miodzie
- Barszcz